węże i szybkozłącza dla przemysłu www.ticon.pl | LBS | |||
Opis | Wysokiej klasy wąż do przesyłu: wazeliny, olejów jadalnych, soków, oraz innych substancji spożywczych, kosmetycznych i farmaceutycznych | |||
Zastosowania | - czekolada - oleje - soki - substancje spożywcze i farmaceutyczne - tłuszcze | |||
Konstrukcja węża | - wąż z gumy | |||
Warstwa wew. | kolor | - biały | ||
rodzaj materiału | - guma NBR | |||
technologia | - gładka | |||
Wzmocnienie | rodzaj | - ssawno-tłoczny | ||
technologia | - kord syntetyczny - spirala stalowa | |||
Warstwa zew. | kolor | - niebieski | ||
rodzaj materiału | - mieszanka NBR/PCV | |||
technologia | - z odciskiem tekstylnym | |||
odporność | - na warunki atmosferyczne - na ścieranie - na środki czyszczące - na środki dezynfekcyjne | |||
temp. min. | -25°C | |||
temp. max. | 90°C | |||
Czyszczenie/Sterylizacja | Uwagi | Przed dopuszczeniem do kontaktu z produktami spożywczymi należy wąż sterylizować przez kilka godzin parą wodną o temperaturze 100° C lub wypełnić na 24 - 48 h roztworem : 10l wody, 40g wodorotlenku sodowego, 58g chlorku sodowego, o temperaturze 40° C. Po sterylizacji należy wąż wypłukać wodą pitną. | ||
temp. max °C | 130 | |||
czas max minuty | 20 | |||
Certyfikaty i dopuszczenia | zgodny z FDA 21 CFR 177.2600, BfR XXI cat.2, EG 1935/2004 oraz EG 2023/2006 | |||
Inne | Bardzo gładka, bezzapachowa warstwa wewnętrzna, dobrze odporna na starzenie pod wpływem działania środków dezynfekcyjnych i detergentów. Wąż może być dostarczony w postaci gotowych przewodów z zaprasowanymi końcówkami. Węże oznaczone * nie są dostępne w stałej ofercie. |
Index | Średnica wew. (mm) |
Średnica zew. (mm) |
Ciśnienie robocze (bar) |
Podciśnienie (mH2O) |
Mini. promień zagięcia (mm) |
Standard. długość rolki (m) |
Ciężar (kg/m) |
LBS-050* | 50 | 64 | 16 | 8 | 130 | 40 | 2.1 |
LBS-100 | 100 | 116 | 16 | 8 | 250 | 40 | 4.8 |
LBS075* | 75 | 90 | 16 | 8 | 180 | 40 | 3.3 |