węże i szybkozłącza dla przemysłu www.ticon.pl LBS

OpisWysokiej klasy wąż do przesyłu: wazeliny, olejów jadalnych, soków, oraz innych substancji spożywczych, kosmetycznych i farmaceutycznych
Zastosowania- czekolada
- oleje
- soki
- substancje spożywcze i farmaceutyczne
- tłuszcze
Konstrukcja węża- wąż z gumy
Warstwa wew.kolor- biały
rodzaj materiału- guma NBR
technologia- gładka
Wzmocnienierodzaj- ssawno-tłoczny
technologia- kord syntetyczny
- spirala stalowa
Warstwa zew.kolor- niebieski
rodzaj materiału- mieszanka NBR/PCV
technologia- z odciskiem tekstylnym
odporność- na warunki atmosferyczne
- na ścieranie
- na środki czyszczące
- na środki dezynfekcyjne
temp. min.-25°C
temp. max.90°C
Czyszczenie/SterylizacjaUwagiPrzed dopuszczeniem do kontaktu z produktami spożywczymi należy wąż sterylizować przez kilka godzin parą wodną o temperaturze 100° C lub wypełnić na 24 - 48 h roztworem : 10l wody, 40g wodorotlenku sodowego, 58g chlorku sodowego, o temperaturze 40° C. Po sterylizacji należy wąż wypłukać wodą pitną.
temp. max °C130
czas max minuty20
Certyfikaty i dopuszczeniazgodny z FDA 21 CFR 177.2600, BfR XXI cat.2, EG 1935/2004 oraz EG 2023/2006
InneBardzo gładka, bezzapachowa warstwa wewnętrzna, dobrze odporna na starzenie pod wpływem działania środków dezynfekcyjnych i detergentów. Wąż może być dostarczony w postaci gotowych przewodów z zaprasowanymi końcówkami. Węże oznaczone * nie są dostępne w stałej ofercie.
Index Średnica
wew.
(mm)
Średnica
zew.
(mm)
Ciśnienie
robocze
(bar)
Podciśnienie
(mH2O)
Mini.
promień
zagięcia
(mm)
Standard.
długość
rolki
(m)
Ciężar
(kg/m)
LBS-050* 50 64 16 8 130 40 2.1
LBS-100 100 116 16 8 250 40 4.8
LBS075* 75 90 16 8 180 40 3.3