węże i szybkozłącza dla przemysłu www.ticon.pl | MILKYFOOD SD | |||
Opis | Uniwersalny wąż ssawno-tłoczny z warstwą wewn. z gumy NBR, przeznaczony głównie do przetaczania mleka i produktów zawierających tłuszcze. | |||
Zastosowania | - odbiór mleka - oleje - soki - substancje spożywcze - tłuszcze - woda spożywcza | |||
Konstrukcja węża | - wąż z gumy | |||
Warstwa wew. | kolor | - biały | ||
rodzaj materiału | - guma NBR | |||
technologia | - gładka | |||
Wzmocnienie | rodzaj | - ssawno-tłoczny | ||
technologia | - kord syntetyczny - spirala stalowa | |||
Warstwa zew. | kolor | - niebieski | ||
rodzaj materiału | - guma NBR | |||
technologia | - gładka | |||
odporność | - na warunki atmosferyczne - na ścieranie | |||
temp. min. | -20°C | |||
temp. max. | 90°C | |||
Certyfikaty i dopuszczenia | zgodny z FDA, 3A i BfR XX cat.2 oraz UE 1935/04 i 2023/06 | |||
Czyszczenie/Sterylizacja | Uwagi | Wąż może być sterylizowany parą o temperaturze do +130°C w układzie otwartym przez maks. 30 min. Gorąca woda do +90°C. Kwas azotowy HNO3 lub środki z dodatkiem kwasu azotowego: maksymalne stężenie 0,1% w temperaturze +85°C, do 3% w temperaturze pokojowej. Wodorotlenek sodowy NaOH lub środki z dodatkiem wodorotlenku sodowego: maksymalne stężenie 2% w zakresie temperatur od +60°C do +80°C, do 5% w temperaturze pokojowej. |
Index | Średnica wew. (mm) |
Grubość ścianki (mm) |
Średnica zew. (mm) |
Ciśnienie robocze (bar) |
Ciśnienie rozrywające (bar) |
Mini. promień zagięcia (mm) |
Standard. długość rolki (m) |
Ciężar (kg/m) |
MILKYFOOD SD-032 | 32 | 5.5 | 43 | 10 | 30 | 80 | 40 | 0.95 |
MILKYFOOD SD-040 | 40 | 5.5 | 51 | 10 | 30 | 85 | 40 | 1.10 |
MILKYFOOD SD-045 | 45 | 5.5 | 56 | 10 | 30 | 90 | 40 | 1.25 |
MILKYFOOD SD-050 | 50 | 6.5 | 63 | 10 | 30 | 150 | 40 | 1.60 |
MILKYFOOD SD-063 | 63 | 7 | 77 | 10 | 30 | 190 | 40 | 2.13 |
MILKYFOOD SD-075 | 76 | 7.5 | 91 | 10 | 30 | 225 | 40 | 3.02 |