węże i szybkozłącza dla przemysłu www.ticon.pl | STEAM 7 FOOD | |||
Opis | Wysokiej jakości wąż tłoczny stosowany w przemyśle spożywczym. Przeznaczony do przewodzenia pary wodnej, a także gorącej oraz zdemineralizowanej wody. Odporny na warunki atmosferyczne i starzenie się. Zgodny z FDA CFR21 177.2600 oraz UE 1935/2004 i 2023/2006 | |||
Zastosowania | - para 164° C | |||
Konstrukcja węża | - wąż z gumy | |||
Warstwa wew. | kolor | - biały | ||
rodzaj materiału | - guma EPDM | |||
technologia | - gładka | |||
odporność | - na parę nasyconą | |||
Wzmocnienie | rodzaj | - tłoczny | ||
technologia | - oplot tekstylny | |||
Warstwa zew. | kolor | - niebieski | ||
rodzaj materiału | - guma EPDM | |||
technologia | - gładka | |||
temp. min. | -40°C | |||
temp. max. | 164°C | |||
Certyfikaty i dopuszczenia | Zgodny z: - FDA CFR21 item 177.2600 - BfR XXI kategoria 2 - UE 1935/2004 - UE 2023/2006 (GMP) | |||
Inne | Wartość ciśnienia roboczego podano dla pary wodnej przy współczynniku bezpieczeństwa 10:1. W przypadku stosowania do innych mediów można stosować inne, właściwe dla tych mediów współczynniki bezpieczeństwa. Wąż może być stosowany do wody zimnej lub sprężonego powietrza do maksymalnego ciśnienia roboczego do 20 bar |
Index | Średnica wew. (mm) |
Średnica zew. (mm) |
Ciśnienie robocze (bar) |
Ciśnienie rozrywające (bar) |
Mini. promień zagięcia (mm) |
Standard. długość rolki (m) |
Ciężar (kg/m) |
STEAM 7 FOOD-013 | 13 | 24 | 6 | 60 | 130 | 40 | 0.40 |
STEAM 7 FOOD-016 | 16 | 28 | 6 | 60 | 160 | 40 | 0.53 |
STEAM 7 FOOD-019 | 19 | 31 | 6 | 60 | 190 | 40 | 0.60 |
STEAM 7 FOOD-025 | 25 | 38 | 6 | 60 | 250 | 40 | 0.78 |
STEAM 7 FOOD-032 | 32 | 46 | 6 | 60 | 320 | 40 | 1.05 |
STEAM 7 FOOD-038 | 38 | 52 | 6 | 60 | 380 | 40 | 1.23 |
STEAM 7 FOOD-051 | 51 | 66 | 6 | 60 | 510 | 40 | 1.68 |
STEAM 7 FOOD-063 | 63 | 80 | 6 | 60 | 630 | 40 | 2.03 |