|
|
TRIX MULTI-FOOD | |||
| Opis | TRlX-MULTI-FOOD to uniwersalny, wzmocniony oplotem syntetycznym wąż tłoczny dla przemysłu spożywczego. Stosowany w dużych zakładach gastronomicznych w produkcji sera, margaryny, dżemu, w przetwórstwie rybnym, a także w browarach, rzeźniach, olejarniach oraz w przemyśle skórzanym. Może być również stosowany na wyposażenie maszyn mleczarskich. Odporny na promieniowanie UV, oleje i produkty o dużej zawartości tłuszczu. Zgodny z FDA oraz BGVV XXI kat. 2. | |||
| Zastosowania | - gorąca woda - substancje spożywcze i farmaceutyczne | |||
| Konstrukcja węża | - wąż z gumy | |||
| Warstwa wew. | kolor | - biały | ||
| rodzaj materiału | - guma NBR | |||
| technologia | - gładka | |||
| odporność | - na gorącą wodę - na parę nasyconą - na środki dezynfekcyjne | |||
| Wzmocnienie | rodzaj | - tłoczny | ||
| technologia | - oplot syntetyczny | |||
| Warstwa zew. | kolor | - niebieski | ||
| rodzaj materiału | - guma NBR | |||
| technologia | - gładka | |||
| odporność | - na oleje - na promienie UV - na tłuszcze | |||
| temp. min. | -20°C | |||
| temp. max. | 90°C | |||
| Czyszczenie/Sterylizacja | Uwagi | Dopuszczalne czyszczenie parą wodną nasyconą o ciśnieniu 6 bar i temperaturze do 164°C w układzie otwartym. | ||
| Certyfikaty i dopuszczenia | 1) Zgodny z BGVV rekomendacja XX1, kat.2 2) FDA. | |||
| Inne | Na specjalne zamówienie dostępny wąż w kolorze białym. | |||
| Index | Średnica wew. (mm) |
Średnica zew. (mm) |
Ciśnienie robocze (bar) |
Ciśnienie rozrywające (bar) |
Mini. promień zagięcia (mm) |
Standard. długość rolki (m) |
Ciężar (kg/m) |
| TRIX-MULTI-FOOD-13 | 13 | 23 | 20 | 60 | 95 | 40 | 0.43 |
| TRIX-MULTI-FOOD-16 | 16 | 26 | 20 | 60 | 115 | 40 | 0.50 |
| TRIX-MULTI-FOOD-19 | 19 | 31 | 20 | 60 | 150 | 40 | 0.70 |
| TRIX-MULTI-FOOD-25 | 25 | 39 | 20 | 60 | 200 | 40 | 1.05 |