![]() |
UPE FOOD | |||
![]() | Opis | Wąż z białą warstwą UPE zgodny z EN 12115:2011 typ M, zawiera 2 skrzyżowane linki antystatyczne, stosowany do przesyłu produktów spożywczych i chemicznych wymagajacych zachowania wysokiej czystości. Bardzo uniwersalny, ze względu na odporność warstwy UPE. | ||
Zastosowania | - agresywne substancje chemiczne - napoje alkoholowe do 96% - substancje spożywcze o podwyższonych wymaganiach w zakresie czystości | |||
Konstrukcja węża | - wąż z gumy | |||
Warstwa wew. | kolor | - biały | ||
rodzaj materiału | - polietylen UPE | |||
technologia | - gładka antystatyczna | |||
Wzmocnienie | rodzaj | - ssawno-tłoczny | ||
technologia | - dwa miedziane przewody antystatyczne - kord syntetyczny - spirala ze stali galwanizowanej | |||
Warstwa zew. | kolor | - niebieski | ||
rodzaj materiału | - guma EPDM | |||
technologia | - gładka | |||
odporność | - na starzenie | |||
temp. min. | -30°C | |||
temp. max. | 100°C | |||
Czyszczenie/Sterylizacja | Uwagi | Możliwa jest sterylizacja parą wodną nasyconą o temperaturze 120°C w układzie otwartym, przez maksimum 30 minut | ||
Certyfikaty i dopuszczenia | zgodny z normą EN 12115: 2011 typ M; FDA | |||
Inne | Wąż typu "M" - konstrukcja zwiera 2 skrzyżowne linki antystatyczne. Temperatura pracy zależy od przewodzonego medium. Odporność chemiczną i dokładne parametry pracy prosimy konsultować z działem handlowym firmy TICON Sp z o.o. |
Index | Średnica wew. (mm) |
Średnica zew. (mm) |
Ciśnienie robocze (bar) |
Ciśnienie rozrywające (bar) |
Podciśnienie (mH2O) |
Mini. promień zagięcia (mm) |
Ciężar (kg/m) |
Standard. długość rolki (m) |
UPE FOOD-050 | 50 | 66 | 16 | 64 | 9 | 250 | 2.03 | 40 |
UPE FOOD-075 | 75 | 91 | 16 | 64 | 9 | 375 | 3.29 | 40 |